Norsk | Gratis studeren in Noorwegen

Norway landscape

Hoewel studeren in België al relatief goedkoop is, spant Noorwegen toch de kroon. In Noorwegen is studeren aan de Universiteit of Hoge School helemaal gratis!

Het niveau van hoger onderwijs is te vergelijken met het niveau in België en Nederland. Je kan er ook alle mogelijke studies volgen. Van geneeskunde tot lerarenopleiding tot sportwetenschappen. Op de site : https://www.studyinnorway.no/ kan je makkelijk zoeken naar een bachelor, master of één-jaarprogramma dat bij jou past. Én je betaalt voor geen enkele studie inschrijvingsgeld.

Natuurlijk zijn er niet enkel voordelen. Enkel de allerbesten worden toegelaten aan de Noorse universiteiten. Zeker voor buitenlandse studenten is de toelating zeer streng. Je zal ook een visum moeten aanvragen als je als Europese student langer dan drie maanden in Noorwegen wil verblijven.

Hoewel studeren aan een Noorse universiteit of hoge school gratis is, is het leven in Noorwegen dat absoluut niet. De kosten per maand zouden gemiddeld oplopen tot  €1200 voor wonen, eten, transport en boeken. Wonen en vooral eten zijn heel duur in Noorwegen.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s